25 aniversari AGCPV

L’AGCPV  celebra el seu 25 aniversari

LAGCPV celebrà ahir el seu 25 aniversari en un acte senzill celebrat en una sala del barri de Russafa. En aquest acte es realitzà un reconeixement als diferents presidents i presidentes de l’associació al llarg d’aquests 25 anys i es presentà la nova Comissió Executiva de l’AGCPV, elegida hores abans en l’assemblea anual de l’entitat.

Després d’una intervenció del primigeni impulsor de l’associació, el gestor cultural Francesc Tamarit, actual director del Museu Valencià d’Etnologia, es destacà la labor dels presidents i presidentes al llarg d’aquests 25 anys, des de Pep Carreres, actual regidor de l’ajuntament d’Alzira i antic programador cultural del municipi, passant per Josep Marian de Deu, gestor cultural de l’ajuntament d’Ontinyent; Juli Vercher, tècnic de cultural de l’ajuntament de Xàtiva; Vicent Moreno, tècnic de cultura de l’ajuntament de Riba-roja; Francis López, gestora cultural de l’ajuntament d’Aldaia i directora del TAMA; Francesc González, gestor cultural de l’Ajuntament de Xiva, i la presidenta fins a l’actualitat, Maria Luisa Serra, gestora cultural de l’ajuntament de Benetússer. Fou particularment emotiu el doble homenatge a Francesc González, per la seua recent jubilació, la figura del qual glossà l’escriptor i amic Alfons Cervera.

Posteriorment, es donà a conéixer la nova executiva. José Mª Bullón, en nom de la nova executiva, posà de manifest el relleu generacional que suposa la nova comissió, integrada per persones amb projectes renovats, de les últimes generacions del Màster de Gestió Cultural i gestors, de reconeguda trajectòria, que aporten experiència i visions complementàries.

La nova executiva mescla l’experiència i la joventut, la interdisciplinarietat, la territorialitat, la igualtat de gènere, el sector públic i privat, la varietat d’institucions i de formacions, la diversitat de procedències, que procuren un mestissatge necessari. Necessari i fonamental en l’àmbit en el qual treballen, en l’àmbit canviant, renovable, experimental, com és el de la cultura. Així mateix, avançà algunes línies estratègiques del projecte que presentaran en breu.

A l’acte assistiren el Secretari Autonòmic de Cultura, Albert Girona, en representació de la Generalitat Valenciana; el director de l’IVC, Abel Guarinos; representants de la Diputació de València i de les secretaries de cultura del PSPV i de Compromís, així com diferents presidents i membres d’altres associacions del sector.