Un país de cultures

L’Associació de Gestors i Gestores Culturals del País Valencià (AGCPV) col·labora amb el Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València i la Direcció General de Cultura i Patrimoni, en el desenvolupament de la primera edició de l’encontre «Un país de cultures. Trobada d’idees i projectes culturals». Una cita anual en el transcurs de la qual s’aborda, en règim de debat obert i públic, el tractament d’alguns dels assumptes més rellevants i transversals del nostre món contemporani. Aquest projecte es desenvolupa en tres etapes:

«Observatori cultural», trobada realitzada el 26 de febrer de 2019.

Aquesta jornada s’ha iniciat amb una conferència de Fernando Delgado, escriptor i periodista. Després s’ha presentat els resultats de la primera enquesta sobre participació cultural realitzada a la Comunitat Valenciana.

«Bones pràctiques», trobada del 8 d’abril de 2019.

Aquesta jornada s’ha iniciat amb la conferència inaugural, «La ciutadania cultural», a càrrec d’Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport. La primera taula «Bones pràctiques en context urbà», ha comptat amb la participació de representants de Russafa Escènica, de Cabanyal Íntim, d’Alacant Desperta i Abel Guarinos (Director General de l’Institut Valencià de Cultura) ha fet de moderador.

En la segona taula «Inclusió de grups vulnerables», Celeste Asensi (directora de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (UPD-UV) ha fet de moderadora, i han participat representants de Diez Sentidos, Impresas i Artes. Cultura y ocio para la inclusión.

En la tercera taula «Bones pràctiques en context rural», han participants representants de l’Aplec Els Ports, FES. Festivals d’Arts Escèniques a la Serra d’Espadà; Pobles en Peu d’Art, Jazzpolop, Festival de música i Art de Polop de la Marina, i José María Bullón Torres, president de AGCPV, ha fet de moderador.

La quarta taula «Cultures migrants», moderada per Dolors López, assessora d’integració social del CEFIRE, ha comptat amb la participació de representants de Joves Sòlides, del CEFIRE Educació Inclusiva i de Cruz Roja Castellón.

«Laboratori cultural», trobada realitzada el 12 de juny de 2019.

En aquesta jornada s’han presentant projectes orientats a ampliar els públics mitjançant estratègies d’inclusió sociocultural i s’ha realitzat el lliurament de premis als millors projectes.