L’AGCPV ha participat al festival «RUSSAFA ESCÈNICA»

L’AGCPV ha participat al festival «RUSSAFA ESCÈNICA»

L’octava edició del festival de tardor de les arts escèniques valencianes «Russafa Escènica», s’ha realitzat del 20 de setembre al 7 d’octubre.

El festival compta amb la col·laboració i el suport d’un gran nombre d’institucions i diferents espais culturals com el Centre del Carme, MuVIM, Espacio Inestable, Espai Rambleta, La Mutant, Teatre Auditori de Catarroja, Fundación SGAE, Fundació Bancaixa, etc.

Per primera vegada, i com a novetat, ha dividit l’estructura i el contingut en dos blocs: «Russafa In» i «Russafa Out».

En el format «Russafa In», dedicat al sector escènic valencià i realitzat dins del barri de Russafa, conviuen diversos espais on s’han realitzat les activitats: «Boscos», «Vivers», «Hivernacle» i «Planter Escènic». En el format «Russafa Out» trobem propostes realitzades fora del barri de Russafa.

Els espais com «Parcs», amb peces innovadores de companyies nacionals i internacionals on el treball es centra en els nous llenguatges escènics i la innovació; «Jardí Escènic», amb espectacles en bucle gratuïts on contemplar una exposició d’arts vives en moviment, i, finalment, el «Parterre», amb tallers gratuïts d’inclusió per a professionals de la dansa.

L’AGCPV ha participat activament, durant la celebració del festival, amb un espai dedicat a la reflexió, amb propostes en format de taula redona. Seguint el lema d’aquesta edició: «Sorolls», el 21 de setembre s’ha realitzat una taula redona on ha participat la nostra associació. Amb el nom: «¿Cuánto te afecta el ruido?», el debat ha girat al voltant de les corrents de opinió, el soroll dels premis, modes, les tendències, etc.

L’acte ha sigut moderat per a+ soluciones culturales. En la taula redona han intervingut programadors i gestors professionals del món de la cultura en l’àmbit nacional com Toni Álvarez, Marisol García, Esther Monleón i Raquel Anadón Alquezar; i de l’àmbit autonòmic, com el president de l’AGCPV, Josep Mª Bullón, Encarna Dolz, Miquel Santamaría, Roberto García, Alicia Garijo i Toni Valesa.