Foto: Eva Mañez AGCPV Premis AVETID 2018

L’AGCPV ha sigut guardonada per L’Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià (AVETID)

L’Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià (AVETID) va celebrar, el passat dilluns 11 de desembre, l’acte anual del lliurament dels seus premis. Aquests premis reconeixen l’esforç que realitzen els professionals i entitats del sector per a fer possible que els espectacles arriben al públic amb esperança i dignitat.

L’acte, celebrat a la sala Alfons el Magnànim de La Beneficència de València, el van presentar Juanfran Sáez i Noelia Pérez, i hi intervingueren A Tempo Dansa, Carles Castillo i la companyia Cashalada. A més, va comptar amb la presència d’una amplia representació del sector teatral valencià i de personalitats dels món de la cultura, com ara Abel Guarinos, Director de l’Institut Valencià de Cultura; Glòria Tello, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de València; i Rosa Pérez Garijo, Diputada Delegada de Teatres, entre d’altres.

Aquest any, l’Associació de Gestors i Gestores Culturals del País Valencià va estar guardonada per la dilatada trajectòria: 25 anys dedicats a la gestió cultural a la nostra comunitat. Amb la frase de reivindicació «és l’hora de la cultura, és l’hora d’invertir» es va dirigir al públic el nostre president, José María Bullón. A més, també va parlar de «professionalitzar i dignificar» la gestió cultural, paraules reiterades per altres companys guardonats.

L’AVETID també ha volgut reconèixer la tasca de dignificació del teatre per a xiquets i xiquetes realitzada per l’associació Te Veo, i la tasca de promoció i difusió de les arts escèniques valencianes de Valencia Teatros. A més, s’ha reconegut la trajectòria de professionals com Toni Pastor, pel seu treball de vinculació entre l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Valencia i la professió de gestor, productor i distribuïdor; o la de Teresa Soria per la seua trajectòria professional.

L’AVETID d’Or el van atorgar a les veteranes companyies Teatro de la Resistencia i Circo Gran Fele. I, finalment, el guardo AVETID d’Honor va ser per a Nuria Expert, en reconeixement a la llarga trajectòria al món de l’espectacle, qui va rebre el guardó amb una llarga ovació del públic.