Jornada AGCPV Bombas Gens

Jornada de treball de l’AGCPV al Centre d’Art «Bombas Gens»

Dins del Pla d’Actuació de l’AGCPV, el darrer 29 de juny, es va organitzar una jornada de treball per als associats per a conéixer en profunditat el projecte cultural “Bombas Gens. Centre d’Art. Espai inaugurat a València, fa ara un any, en una antiga  fàbrica de bombes hidràuliques hui en dia rehabilitada i seu de la fundació Per Amor a l’Art.

En la jornada, Carmen Pereira (coordinadora d’exposicions i de la col·lecció)  van explicar als participants el projecte que té com a objectiu ser un referent en el món de l’art, reconegut per la qualitat i singularitat d’allò que exhibeixen, ja siga mitjançant exposicions d’artistes de la Col·lecció Per Amor a l’Art (art modern i contemporani), com d’altres relacionats. A més, va respondre a les qüestions plantejades pels participants en la jornada sobre temes organitzatius, de comunicació i de gestió del projecte.

Alguns dels nostres associats/associades  vam fer també una visita al centre. En la visita,  guiats per Cristina Montiano (guia del centre), coneguérem de primera mà, la història passada i present d’aquest emblemàtic edifici. Es va fer un recorregut per l’antiga fàbrica, i visitarem, a més de l’edifici que disposa de cinc naus industrials dedicades a les exposicions, un refugi antiaeri construït el 1938 durant la Guerra Civil espanyola que donava servei als treballadors de la factoria perquè estigueren protegits dels bombardejos, i un celler de finals del segle XV descobert al subsol durant la rehabilitació. El celler es conserva complet i ha permés la recuperació d’elements de gran valor arqueològic com ara vaixella, ceràmica de cuina o taulells de l’alqueria a la qual va pertànyer. Una troballa que suposa un coneixement major de la forma de vida tradicional de l’horta valenciana, en connexió amb una altra alqueria similar ubicada a escassos metres, al Parc de Marxalenes.